Підтримати нас

Незаконно затримав 68 людей у Херсоні: оголосили підозру військовому РФ

03 червня 2024 19:53
289
Поширити:
Фото Олександра Корнякова, "Вгору"

Поліціянти заочно повідомили про підозру в порушенні законів та звичаїв війни 39-річному військовому РФ. Він брав участь у незаконному ув’язнені херсонців. 

Про це повідомила поліція Херсонської області.

Людей тримали в катівні, яку російські окупанти влаштували в захопленому ізоляторі тимчасового тримання. Наразі відомо, що в період із квітня по червень 2022 року підозрюваний допомагав незаконно затримати 68 херсонців, стверджують правоохоронці.

Зазначається, що російські військові били людей по всьому тілу руками й ногами, гумовими кийками, прикладами від автоматів, голові та катували їх, зокрема електричним струмом. Камери були переповнені, без належної системи вентиляції. Незаконно ув’язненим годували один раз на день, інколи – один раз на декілька днів. Людям не було де спати. Також їм погрожували вбити та не надавали медичної допомоги. 

“У червні 2022 року за наказом “командира” росгвардійці змусили двох чоловіків відтискатися від підлоги. А коли фізично виснажені затримані вже не могли виконувати команду, їх побили ногами”, – йдеться в повідомленні.

Підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк від 8 до 12 років.

  • Журналісти “Слідство.Інфо” ідентифікували військових РФ, які били, погрожували зброєю, катували, приєднували електрострум до статевих органів, намагались зґвалтувати та ґвалтували чоловіків в ізоляторі тимчасового тримання в Херсоні влітку 2022 року. Герой фільму “Він Теж” Олег впізнав російських військових, які катували його. Це Рінат Джиганов і Роман Попов.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів