Підтримати нас

Незаконна влада в окупованому Скадовську на Херсонщині відкриває “кадетські класи”

11 липня 2024 15:24
205
Поширити:
Фото: російські ЗМІ

На окупованій Херсонщині на базі захопленого Скадовського спортивного коледжу незаконна влада відкриває "Кадетський корпус імені адмірала Федора Ушакова".

Про це повідомила окупаційна адміністрація Херсонщини.

За словами окупаційного глави Херсонської області Володимира Сальдо, у незаконних “кадетських класах” навчатимуть “патріотизму до РФ” та початкового військового вишколу.

Молодь нібито готуватимуть до державної, цивільної та військової служби.

У коментарі “Вгору” політолог, краєзнавець Дементій Білий зазначив, що своїми діями окупаційна влада чинить воєнні злочини, бо громадяни України на окупованих територіях мають свої права гарантовані українським законодавством.

“Головна їх мета – зробити з них (ред. дітей) так званих манкуртів, тобто людей, які не пам'ятають своїх традицій, своїх мов, своїх батьків, своїх дідів, своїх коренів”, пояснює політолог.

За його словами, спроби русифікувати дітей та молодь на окупованих територіях відбуваються постійно, незаконна влада використовує для цього усі можливі способи. Подібні дії повинні документувати правозахисні організації, щоб висвітлити їх у міжнародному суді з прав людини.

  • Нещодавно стало відомо, що на окупованих територіях України незаконна влада впроваджує російську мову викладання в навчальних закладах. Викладати українську мову та працювати за українською навчальною програмою – заборонено.
  • Заступник директора Центру близькосхідних досліджень Сергій Данилов розповів, що російські окупанти виділяють великі ресурси на роботу з підлітками. Один із напрямків – це “військово-патріотичне виховання”.
  • Дітей на окупованій Херсонщині долучили до проєкту “Канікули із Росгвардією”. За словами Дементія Білого, вони намагаються контролювати порядок серед жителів окупованих територій та залучають їх до пропаганди.
  • У коментарі “Вгору” політолог, краєзнавець Дементій Білий казав, що російські окупанти намагаються вкласти у свідомість українських дітей ворожу, імперську, російську ідеологію та зробити з них солдат імперії.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів