Підтримати нас

Мілітаризація українських дітей на лівобережжі Херсонщини: навіщо окупаційна влада створює “Юнармію”

05 травня 2024 13:09
275
Поширити:
Фото з окупаційного каналу

Окупаційні канали повідомили, що в захопленій Чаплинці на Херсонщині в школі відкрили загін російського мілітарного центру “Юнармія”.

Заступник директора Центру близькосхідних досліджень Сергій Данилов розповів Медіаплатформі “Вгору”, що російські окупанти виділяють великі ресурси на роботу з підлітками. Один із напрямків – це “військово-патріотичне виховання”.

Він додав, що до дітей в Чаплинській школі постійно приходять працівники ФСБ, Росгвардії, Сил оборони РФ. Крім того, дітей вивозили на полігони окупаційних військ, де привчали до зброї.

Політолог, краєзнавець Дементій Білий у коментарі “Вгору” зазначив, що це злочинна пропаганда. Це етногеноцид проти українців. Російські окупанти забороняють вивчати українську мову, книжки. Крім того, створили в Скадовську в захопленій школі музей “СВО” та змушують писати дітей листи військовим РФ.  

“Вони намагаються програмувати свідомість української молоді та зробити з них зомбі. Аби діти забули звідки вони, свої корені та стали армією Путіна”, – додав Білий.

  • За даними голови Центру громадянської просвіти “Альменда” Марії Суляліної, як передає ЦЖР, на окупованих територіях України в складі мілітарного центру “Юнармія”, який курує Міноборони РФ, перебуває понад 35 тисяч дітей, і ця цифра постійно зростає.
  • У 12-му пакеті санкцій ЄС, про який оголосили 18 грудня, потрапили відповідальні за мілітаризацію дітей на Херсонщині. Зокрема, голова Херсонського обласного штабу “Юнармії” Серафим Іванов і голова Ради регіонального осередку «Руху Перших» Херсонської області Назарій Доманін.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ