Підтримати нас

У складі російської “Юнармії” на окупованих територіях перебуває понад 35 тисяч дітей

07 квітня 2024 21:10
286
Поширити:
Фото: російські ЗМІ

На окупованих територіях України в складі мілітарного центру “Юнармія”, який курує Міноборони РФ, перебуває понад 35 тисяч дітей, і ця цифра постійно зростає.

Про це розповідає Центр журналістських розслідувань з посиланням на слова голови Центру громадянської просвіти “Альменда” Марії Суляліної.

“Очевидно, що їх набагато більше. Тому ми говоримо про те, скільки дітей в “Юнармії”, що це понад 35 000 дітей зараз на окупованих територіях. Але ми розуміємо, що ця кількість росте, навіть по тих самим кадетських класах. Ми говоримо про щонайменше 191 кадетський клас”, – розповідає Суляліна.

Вона зазначає, що реальна кількість дітей залучених у кадетські класи невідома, тому вказані цифри є мінімальними.

За її словами, справжні масштаби порушень можна буде побачити лише після деокупації українських територій.

  • З окупованих територій України на участь у російській програмі “ЮНТЕХ” звозять українських підлітків на навчання керування дронами. Зазначається, що в зборах програми візьмуть участь близько 100 дітей віком 14-17 років, які вступили до лав російської програми “Юнармія”.
  • У школі окупованого села Щасливцеве на Херсонщині російські окупанти створили дитячий загін “Юнармії” імені херсонського колаборанта Кирила Стремоусова.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ