Підтримати нас

Незаконна влада погрожує відібрати майно людей у 8 громадах на лівобережжі Херсонщини

17 червня 2024 11:51
456
Поширити:
Фото: пропагандистські ЗМІ

Окупаційна влада погрожує відібрати нерухоме майно у людей в Бехтерській, Ювілейній, Іванівській, Чаплинській, Нижньосірогозькій, Генічеській, Хрестівській громадах та Асканії-Новій на лівобережжі Херсонщини. 

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань. 

У матеріалі зазначається, що окупаційний уряд оприлюднив списки житлових приміщень, що нібито безхазяйне. Вони протягом 30 днів вимагають, щоб люди принесли до села  Щасливцеве Генічеської громади документи на майно та паспорт громадянина РФ. 

“Опубліковані списки включають населені пункти Бехтерської, Ювілейної, Іванівської, Чаплинської, Нижньосірогозької, Генічеської, Хрестівської громад та Асканії-Нова”, – зазначають в ЦЖР.

В деяких списках внесені квартири та будинки, в яких проживали представники влади, підприємці, очільники підприємств, громадські активісти, які виїхали з окупованих територій. 

Російські окупанти посилаються на постанову незаконного уряду Херсонщини «Про затвердження порядку і використання житлових приміщень, що мають ознаки безхазяйного майна, на території Херсонської області». В ній прописаний механізм незаконного привласнення майна.

  • 7 червня окупаційна влада Херсонщини повідомила, що нібито виявила на території окупованої Херсонської області житлові приміщення, які буцімто мають ознаки “безхазяйного” майна.
  • Окупаційна влада на лівобережжі Херсонщини примушує місцевих жителів переоформлювати право власності на майно за законами РФ. Через це деякі місцеві жителі, що виїхали повертаються.
  • Наприкінці березня 2024 року незаконна влада на окупованих територіях Донецької, Запорізької, Луганської, Херсонської областей повідомила, що власники житла, розташованого на цій території, повинні зареєструвати право власності на житлову нерухомість у “Єдиному державному реєстрі нерухомості” РФ.
  • Міський голова Нової Каховки Володимир Коваленко зазначав, що в окупованому місті Нова Каховка незаконна влада майже завершила процес інвентаризації майна, яке належить місцевим підприємцям. 

Підтримайте незалежну журналістику. Долучайтеся до спільноти "Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів