Підтримати нас

Названа найкраща країна в світі: на якій сходинці цьому рейтингу Україна?

30 січня 2019 08:57
588
Поширити:

Фінляндія очолила рейтинг "хороших країн" світу The Good Country Index. До нього увійшли 153 країни, які оцінювалися по більш ніж 30 найважливішим для життя показниками.

Країна-лідер обійшла Ірландію, Швецію, Німеччину і Данію – вони також виявилися в першій п'ятірці. У десятку кращих увійшли Швейцарія, Норвегія, Франція, Іспанія і Канада.

Рейтинг країн розраховувався більш ніж по 30 параметрам, розділеним на сім категорій і розрахованим на основі даних міжнародних організацій – від Організації Об'єднаних Націй до Міжнародного валютного фонду: наука і технології, культура, клімат і середовище, медицина, освіта та іншим.

Як зазначили автори рейтингу в його описі – ідея проста: "виміряти, наскільки кожна країна на планеті сприяє загальному благу людства щодо її розміру, а також показати наочно, чи приносить країна користь людству, є тягарем для планети або чимось між".

Так, відповідно до джерела, Фінляндія за останні кілька років піднялася з четвертого місця на перше. Кращій позиції країна досягла в категорії "Достаток і рівноправність" (2 місце), найгірша у "Загальному мирі та безпеці" (51 місце). Фінляндія займає верхні позиції за показниками індексу цитування наукових статей, зареєстрували найбільшу кількість патентів, свободу пересування та преси, кібербезпеки, вільну торгівлю, питань біженців та інших пунктах.

"Це результат цілеспрямованої роботи, і я спостерігаю її результати практично постійно", – відповів на це глава фінського МЗС Тімо Сойні.

Україна зайняла в рейтингу 75 місце, по сусідству – Панама (73), Сенегал (74), Марокко (76) і Того (77) – держави в Південній, Північній і Західній Африці.

30 місце дісталося Польщі, 32 – Чехії, 38 – Угорщини, 40 – США, 41 – Росії, 52 – Ізраїлю. Фінальну трійку рейтингу склали Ємен (151 місце), Лівія (152) і Ірак (153).

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ