Підтримати нас

На Херсонщині військові РФ дронами переслідують автівки комунальних служб

25 червня 2024 08:54
283
Поширити:
автівка газової служби
Фото Олександра Корнякова, "Вгору"

На правобережжі Херсонщини комунальним службам важко дістатися до пошкодження, аби провести ремонтні роботи, тому що російські військові стали переслідувати їх дронами.

Про це в ефірі "Вгору" повідомив начальник Херсонської районної військової адміністрації Михайло Линецький.

Він додав, що російські окупанти намагаються знищити цивільну інфраструктуру й перешкоджають роботі ремонтних бригад.

Також Линецький зазначив, що зараз через російські атаки постійно зникає світло у Білозерській громаді. Унаслідок чого є проблеми з водопостачанням. Окрім цього, кілька днів тому в громаді під обстріл потрапила газорозподільна мережа.

“Коли окупаційні війська відступали, то завдали максимальної шкоди енергетичній системі правобережжя Херсонщини. 59 населених пунктів із 5 деокупованих громад Херсонського району були без світла, води. Лише частково був газ”, – розповів держслужбовець. 

За його словами, в перші місця заживили 54 з 59 населені пункти Херсонського району. З 34 населених пунктів, де було централізоване газопостачання, відновили у 33.

  • 20 червня близько 11:40 після обстрілів окупаційними військами в Херсоні та передмісті зникло світло. Унаслідок обстрілів Херсона російськими військовими було пошкоджено енергетичне обладнання. Заступниця міністра енергетики України розповіла, що в Херсоні застосували резервні схеми підключення. Енергетикам вдалося відновити подачу електроенергії у Таврійському мікрорайоні Херсона. Тривають ремонтні роботи для підключення до електроживлення селища Текстильне, частково Зеленівки.  24 червня фахівці завершили ремонтні роботи й відновили електропостачання в Шуменському мікрорайоні Херсона та на чотирьох вулицях в Степанівці.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів