Підтримати нас

На Львівщині люди зі статусом ВПО можуть отримати тимчасове житло

18 вересня 2024 13:32
159
Поширити:
Усі фото зі сторінки Червоного Хреста

У місті Добромиль Львівської області відкрили новий прихисток для тимчасового проживання людей, які через війну втратили свої домівки. 

Про це йдеться на сторінці  Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Зазначається, що він облаштований у колишній будівлі адміністративного корпусу Нижанковицького професійного ліцею та розрахований на розміщення 192 внутрішніх переселенців.

Телефон для довідок та уточнення інформації: (067) 605-35-63.

У будівлі провели капітальний ремонт: замінили дах і вікна, оновили системи опалення та водовідведення. Також придбали необхідне побутове обладнання для комфортного проживання, йдеться в повідомленні.

За інформацією Червоного Хреста, що будівля ліцею не використовувалася два роки. На ремонтні роботи виділили 17,5 мільйонів гривень й 4 мільйони – на закупівлю необхідного обладнання.

  • Внутрішньо переміщені особи з Донеччини, Херсонщини, Луганщини, Сумщини та Харківщини мають можливість отримати тимчасове житло в Київській області. Пріоритет надають людям, які щойно евакуювалися або планують зробити це найближчим часом.
  • На Херсонщині після 1 березня 2024 року виплати ВПО автоматично подовжили 7 тисячам 157 переселенцям. Станом на травень 2024 року в Херсонській області було зареєстровано 44 тисячі 88 переселенців.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів