Підтримати нас

На Хмельниччині учасники АТО отримали соціальні картки

Автор статті
30 жовтня 2016 14:02
364
Поширити:
Бійцям видали картки, які дають право на додаткові знижки у деяких торгових мережах області та України.

«Соціальна картка учасника АТО» - це проект ГО «Українці разом», і на сьогодні є єдиною всеукраїнською соціально-правовою програмою допомоги учасникам бойових дій. Про це повідомляє «Є».

Завдяки їй кожен власник отримує можливість безкоштовної правової підтримки та юридичної консультації, безкоштовного обстеження та надання медичних послуг, психологічної підтримки, знижки на покупки у всеукраїнських торгових мережах, а також освітні, оздоровчі та розважальні програми для учасників АТО та членів їх родин.

«Більшість нормативних актів і законів з надання прав і соціальних гарантій учасникам АТО запровадила держава, але наразі реалізується тільки частиназних. Ми ж хочемо об`єднати зусилля державних органів, громадських організацій, і соціально відповідального бізнесу щоб допомогти бійцям на фронті, а також надати соціальний захист учасникам АТО та їх сім’ям на мирній території України, - розповів Хомов Володимир, член управління ГО учасників АТО «Українці разом». – В Україні налічується більше 460 організацій учасників АТО. Також ми співпрацюємо з державними структурами: Державною Службою України у справах ветеранів війни та учасників АТО, Міністерством Оборони, Національною Гвардією, Службою Безпеки, Державною Прикордонною Службою. Але дуже важливою є участь соціально відповідального бізнесу. Тому ми підписуємо меморандуми з бізнесовими структурами і окремими підприємцями. Варто пам`ятати, що весь проект розповсюджується і працює на волонтерських засадах. Тому для уникнення зловживань, ми дали право підприємцям самим встановлювати пільги і правила їх надання».

За даними, опублікованими на сайті ГО, в Україні вже видали 33`378 карток. На Хмельниччині, зі слів Володимир Хомова - більше 500 карток.

Частину з них вручили 29 жовтня у приміщенні Хмельницької обласної ради.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ