Підтримати нас

На Херсонщині нині проживають приблизно 300 тисяч людей — голова ОВА

Vgoru
Автор статті
19 липня 2023 08:41
1,204
Поширити:

Приблизно 150 тисяч людей зараз перебувають на території вільного правого берега Дніпра. На лівому березі – така сама кількість людей.

Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомив очільник Херсонської обласної державної адміністрації Володимир Прокудін.

За його словами, до широкомасштабного вторгнення, і на лівому березі проживало пів мільйона людей, і на правому. Також на правобережжі живуть приблизно 15 тисяч дітей. Це приблизні цифри, каже Прокудін, адже населення мігрує. 

Як журналістці "Вгору" прокоментували в пресцентрі ХОДА, дані про кількість населення дуже приблизні, адже такий висновок можна зробити лише на основі звернень громадян за допомогою або реєстрацією на грошові виплати.

“Щодо евакуації, ось приклад: троє дітей постраждали від обстрілів нещодавно, я був у них у лікарні. Старша дівчинка – підліток, її трусить усю, вона плаче. Я кажу родині: виїжджайте, ми вас поселимо в Хмельницькій області, чи в Коблевому. У відповідь: ні ми не поїдемо. Покажу вам фото їхнього будинку – ось (показує зруйноване житло, – авт.). А вони хочуть там жити з дітьми, просять накрити дах, щоби не залило дощами” — говорить очільник.

За його словами, ведуться також роботи щодо визволення дітей, яких росіяни незаконно вивезли на непідконтрольні території України або в Росію. Зафіксовано близько тисячі вивезених дітей із правого берега, зазначає Прокудін.

Нагадаємо, у Трифонівці, Бериславського району діти знайшли на вулиці невідомий предмет. Під час гри пристрій здетонував. Травми отримали хлопчики 8 та 10 років. Вони отримали поранення середньої тяжкості, їх ушпиталили.

На два тижні 10 липня 133 дитини з Херсонщини вирушили в подорож до Австрії.Це діти з девʼяти громад, які перебувають під постійним вогнем російських військ.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ