Підтримати нас

Мистецькі колективи з Херсонщини візьмуть участь у проекті "Український Донбас"

Vgoru
Автор статті
28 лютого 2016 05:23
611
Поширити:

Про це стало відомо під час розширеного засідання колегії управління культури облдержадміністрації за участю керівників структурних підрозділів райдержадміністрацій, міських рад області з питань культури.

«2 березня з концертною програмою патріотичного спрямування мистецькі колективи Херсонщини за участю студентів училища культури, артистів театру та філармонії відправляться на гастролі до міста Новогродівка Донецької області та прилеглих селищ Горняк, Курахівка та інші», – повідомив заступник начальника управління культури облдержадміністрації Ігор Мазур.

«З нетерпінням і трепетом чекаємо на зустріч з творчими колективами Херсонщини. Покажемо гостинність та щирість нашого шахтарського народу. Разом започаткуємо дружній творчий єдиний тандем для розвитку та підтримки нашої української культури», таке повідомлення міститься на сайті Новогродівської міської ради.
Довідка

Наказом Міністерства культури України від 30 грудня 2015 року №1126 засновано Загальноукраїнський проект культурної інтеграції “Український Донбас”, повідомляється на офіційному сайті відомства в понеділок.

Проект покликаний створити умови для повноцінної інтеграції Донецької і Луганської областей в єдиний культурний простір України шляхом міжрегіонального культурного партнерства. “Реалізація проекту передбачає проведення протягом року в містах і селищах Донбасу художніх, музейних, бібліотечних та інших культурних заходів за участю творчих колективів з різних регіонів України”, – повідомляють у Міністерстві культури України.

Наказом визначено систему взаємодії між окремими областями і конкретними районами і містами Донецької і Луганської областей, напрацьовану за результатами наради з керівниками структурних підрозділів обласних та Київської міської держадміністрацій у сфері культури.

Прес-служба Херсонської ОДА

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ