Підтримати нас

МОН зможе отримати €6 млн на шкільну реформу

01 червня 2018 08:30
194
Поширити:

На ратифікацію до Верховної Ради направлено угоду між Україною та Фінляндією, що передбачає отримання близько 6 млн євро на підтримку української шкільної реформи. Відповідний проект закону було схвалено Кабінетом Міністрів.

У  Міністерстві освіти повідомляють, що зазначені кошти розраховані на 4 роки і будуть витрачені на пріоритетні завдання Нової української школи, зокрема, підвищення кваліфікації вчителів початкової школи, популяризацію освіти та покращення освітнього середовища.

За словами міністра освіти Лілії Гриневич, саме підвищення кваліфікації українських вчителів є пріоритетом співпраці між Україною і Фінляндією.

«У власній освітній реформі Фінляндія свого часу зробила акцент саме на підготовці вчителя. У цій сфері вони одні з найкращих у світі. Саме тому пріоритетом нашої співпраці є питання зміни системи підготовки та підвищення кваліфікації українських вчителів», - розповіла Гриневич.

Також вона зазначила, що своєчасний старт проекту дозволить ефективно використати доступні ресурси та можливості для підтримки Нової української школи.

«Тому сподіваємось, що усі процеси, які має пройти проект, відбудуться швидко та без зайвих затримок. Адже вже з 1 вересня цього року усі першокласники прийдуть у Нову українську школу, і ми маємо забезпечити усі умови для успішного старту реформи», - наголосила міністр.

Підтримати нас можна тут https://base.monobank.ua/
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ