Підтримати нас

Мешканцям окупованих територій спростили правила зарахування до екстернату

12 квітня 2017 14:31
283
Поширити:

Міністерство освіти та науки України спростило правила зарахування на екстернат жителів окупованих та непідконтрольних територій, а також лінії зіткнення. Про це повідомляють у прес-службі відомства.

До переліку осіб, які можуть здобути в Україні загальну середню освіту в формі екстернату включили мешканців окупованих територій Криму та Севастополя, території проведення АТО та населених пунктів на лінії зіткнення. 

Як йдеться в повідомленні МОН, це передбачено новою редакцією Положення про екстернат у загальноосвітніх навчальних закладах, що днями набрало чинності (Наказ МОН від 13 березня 2017 року № 369).

До переліку додали ще 3 категорії осіб:

  • осіб, які мають статус біженців;
  • осіб, яким надано тимчасовий чи додатковий захист в Україні;
  • осіб, які звернулися із заявою про визнання біженцем або про надання додаткового чи тимчасового захисту.

Відтепер прийом заяв про зарахування на екстернат починається з 1 вересня. Особи, які жили або проживають на території Криму, непідконтрольних територіях Донбасу або в населених пунктах на лінії зіткнення, зможуть подавати заяви упродовж усього календарного року. Жителі цих територій також можуть надсилати скан-копію заяви електронною поштою чи факсом.

Крім того, неповнолітній, який виїхав із неконтрольованої території або з населеного пункту на лінії зіткнення, може особисто подати заяву. Він має бути у супроводі родичів або будь-яких інших повнолітніх осіб, які не є його законними представниками.

Вирішувати, зараховувати чи ні такого учня на екстернат, буде керівник навчального закладу. Узгоджувати це з місцевим управлінням освіти не потрібно.

Також учень, який навчається на екстерні, має право одночасно здобути початкову, базову та повну загальну середню освіту.

З текстом Положення про екстернат у загальноосвітніх навчальних закладах можна ознайомитися за посиланням.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів