Підтримати нас

Кремль поставив завдання військкоматам на окупованих територіях збільшити кількість людей у “добробатах”

Автор статті
13 квітня 2024 17:13
391
Поширити:
Фото: АрміяInform

Кремль поставив завдання незаконній владі на окупованих територіях Запорізької та Херсонської області збільшити кількість людей, які входитимуть до “добробатів”.

Про це повідомляє Центр національного спротиву. 

Зазначається, що у 2022 році окупаційна влада оголосила про створення 2-х “добровольчих” батальйонів, які названі іменами співробітника радянської спецслужби Павла Судоплатова та радянського командира Повітряно-десантних військ Василя Маргелова.

“За логікою пропагандистів це мало легалізувати вторгнення, адже батальйони мали символізувати готовність мешканців (ред. окупованих територій) воювати за (ред. армію РФ). Проте набрати добровольців, навіть за високі як для регіону оплати, не вдалось”, – додає ЦНС.

  • Речник Української добровольчої армії «Південь» Сергій Братчук у телемарафоні “Єдині новини” повідомив про те, за інформацією, яка надходить з окупованої території Херсонщини паспортизація тільки посилюється. До людей, які ще не отримали паспорт РФ застосовують фільтраційні заходи.
  • У коментарі “Вгору” Наталія Гуменюк зазначила, що за даними Головного управління розвідки, імовірно, окупаційна влада посилить заходи щодо мобілізації на лівобережжі Херсонщини. У межах підготовки до незаконних виборів, під час них, російські окупанти могли зібрати максимум інформації про чоловіків призовного віку. Після чого їх можуть спочатку залучити до так званої територіальної оборони, а потім перевести до регулярного війська РФ.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ