Підтримати нас

Комітет Верховної Ради, ймовірно, розгляне питання операції в Кринках на Херсонщині

19 липня 2024 11:46
501
Поширити:
Фото: Генштаб ЗСУ

Операцію в Кринках на окупованому лівому березі Дніпра, ймовірно, розгляне Комітет Верховної Ради з питань безпеки, оборони та розвідки.

Про це в етері "Радіо Свобода" розповіла народна депутатка України із фракції “Голос” та член цього комітету Соломія Бобровська.

За її словами, ситуація в Кринках не була достатньо висвітлена ще з початку операції.

“Уваги найменше приділено за всю цю операцію та з кінця жовтня місяця. Хоча насправді ще тоді треба було бити в набат і повідомляти, що насправді особовий склад ішов без доведення належного задачі, по-перше, по-друге, без відповідного забезпечення”, – сказала депутатка.

Вона зазначила, що комітет повинен розглянути питання операції у Кринках, адже Херсонщина - один з можливих коридорів до Криму.

  • 18 липня 2024 року частина окупованої території біля села Кринки на лівобережжі Херсонщини збільшилася.
  • 16 липня Суспільне повідомило, що за словами військових, ЗСУ покинули Кринки ще кілька тижнів тому. У матеріалі, опублікованому Liga.net, йшлося, що окрім Кринків ЗСУ вийшли й з Урожайного на Донеччині.
  • 28 червня в ISW повідомляли, що російські джерела скаржаться на нестачу катерів на Херсонському напрямку для підтримки своїх операцій в дельті Дніпра.
  • В ефірі “Вгору” колишній речник Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук зазначив, що російські військові не намагаються повернути під свій контроль острови у дельті Дніпра. Наразі у них немає на це часу та ресурсів.
  • У звіті Інституту вивчення війни (ISW) аналітики писали, що окупаційні війська часто не можуть евакуювати своїх військових з островів у дельті Дніпра на Херсонському напрямку. Це пов'язано з постійними проблеми з човнами в армії РФ. Також унаслідок активного застосування українськими військовими безпілотників у цьому районі.
  • 28 квітня підрозділам ЗСУ вдалося встановити контроль над островом Нестрига на Дніпрі. Ексначальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук повідомив, що встановлений контроль підрозділам ЗСУ над островом Нестрига, що розташований у дельті Дніпра на території Білозерського району Херсонської області, покращить контрдиверсійні заходи.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів