Підтримати нас

ISW: військові РФ скаржаться, що їм не вистачає катерів на Херсонському напрямку

28 червня 2024 12:50
238
Поширити:
Фото: росЗМІ

Російські джерела скаржаться, що їм не вистачає катерів на Херсонському напрямку для підтримки своїх операцій в дельті Дніпра.

Про це йдеться у новому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

26 і 27 червня російські війська продовжували штурмувати позиції ЗСУ в районі села Кринки та Антонівського мосту на лівобережжі Херсонщини. Водночас аналітики зазначили, що підтверджених змін на лінії фронту не зафіксовано.

За даними Сил оборони півдня України, за 27 червня окупаційні війська 11 разів атакували плацдарми українських військових в районі Кринків.

  • В ефірі “Вгору” колишній речник Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук зазначив, що російські військові не намагаються повернути під свій контроль острови у дельті Дніпра. Наразі у них немає на це часу та ресурсів.
  • У звіті Інституту вивчення війни (ISW) аналітики писали, що окупаційні війська часто не можуть евакуювати своїх військових з островів у дельті Дніпра на Херсонському напрямку. Це пов'язано з постійними проблеми з човнами в армії РФ. Також унаслідок активного застосування українськими військовими безпілотників у цьому районі.
  • 28 квітня підрозділам ЗСУ вдалося встановити контроль над островом Нестрига на Дніпрі. Ексначальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук повідомив, що встановлений контроль підрозділам ЗСУ над островом Нестрига, що розташований у дельті Дніпра на території Білозерського району Херсонської області, покращить контрдиверсійні заходи.

Підтримайте роботу редакції.  Долучайтеся до спільноти "Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів