Підтримати нас

Колишнього керівника херсонської колонії судитимуть за держзраду

Vgoru
Автор статті
27 грудня 2022 14:04
919
Поширити:

Підозрюваний колишній керівник херсонської виправної колонії, за даними слідства, з перших днів окупації почав співпрацювати з військовими рф. Про це повідомляє прокуратура Херсонської області.

“В межах своїх повноважень, екскерівник колонії надав окупантам безперешкодний доступ на територію колонії та розпорядився про надання їм місць проживання та медичної допомоги. Також залучав засуджених до ремонту російської військової техніки та схиляв інших працівників до співпраці”, – йдеться в повідомленні.

Крім того, використовуючи службові зв’язки, обвинувачений схиляв інших посадових осіб Херсонської області до співпраці з представниками країни-агресора.

Пізніше обвинувачений добровільно обійняв у незаконно створеному окупаційною владою органі посаду так званого «начальника Управления службы исполнения наказаний по Херсонской области».

Прокурори Херсонської обласної прокуратури в порядку спеціального досудового розслідування скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього очільника херсонської виправної колонії за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

Раніше Вгору повідомляли про колаборанта євгена соболєва – очільника херсонської Північної виправної колонії №90. 5 травня Офіс генерального прокурора України повідомив йому про підозру в державній зраді в умовах воєнного стану.

У червні невідомі спробували ліквідувати соболєва. До дерева прив’язали вибуховий пристрій, який здетонував, коли колаборант проїжджав повз на автівці. Він вижив, але сильно постраждав.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ