Підтримати нас

Хочуть заборонити Московський патріархат

17 травня 2016 01:00
233
Поширити:

У Верховній раді було зареєстровано Проект закону, проголосувавши який депутати можуть поставити крапку в існуванні Московського патріархату в нашій країні.

Проект закону №4511 носить назву “Про особливий статус релігійних організацій, керівні центри яких знаходяться в державі, яка визнана Верховною радою України державою-агресором”. Серед ініціаторів законопроекту – обранець від 121 виборчого округу Богдан Матківський.

На думку народного депутата, те, що українці змушені миритись з присутністю Московського патріархату в нашій країні, є ганебним та недопустимим. Особливо в час, коли Росія проявляє агресію по відношенню до нас. Московська церква свою позицію з цього приводу також неодноразово демонструвала, благословляючи своїх вояків на війну з Україною та звинувачуючи українців у всьому.

Багато антидержавних настроїв щоденно сіють представники московської церкви по всій Україні. Звісно, що не можна ставити всіх в один ряд, адже й серед священнослужителів Московського патріархату є глибоко віруючі та чесні люди. Однак випадки антиукраїнської пропаганди в церквах Московського патріархату є непоодинокими. І, логічно та справедливо, коли центр патріархату знаходиться в центрі країни, її столиці, а не в столиці зовсім іншої, тим паче, агресивно налаштованої країни.

Ініціативу Богдана Матківського вже схвально сприйняли соцмережі. Люди погоджуються з такою необхідністю та пишуть відгуки зі словами підтримки. Єдине, дивуються, чому цього не зробили досі, упродовж двох років російської агресії.

Насправді, в разі підтримки законопроекту, реалізувати його буде не так вже й просто, адже Московський патріархат присутній практично в кожній області та в кожному районі. За роки свого існування він добре пустив корені в нашій країні.

Однак, навіть не це є найголовнішим. Куди важливіше, щоб була підтримка з боку народу і це питання не потягло за собою окрім воєнних, ще й релігійні чвари.

Коментарі

Sergey Vibornov  Политолог  
А не проще ли, просто разрывать договора аренды культовых сооружений с московским патриархатом ? Причину – найти можно всегда. И не нужно Законы писать, за которые никто не проголосует, поскольку половина, если не больше, ВР ходят в МП .

Іван Ющук Професор, завідувач кафедри слов’янської філології і загального мовознавства Київський міжнародний університет
Обов’язково треба заборонити МП в Україні як антидержавну організацію

Alexandr Zhovner
А почему именно стоит вопрос о развязывании религиозной войны????? Гостевые дома, которые имеются около каждой церкви, используются попами для размещения в них диверсионных групп – сам это наблюдал. Точно также используются и монастыри. Не секрет, что первоначальное накопление диверсантов происходило в Святогорской лавре..... Это какая война? Религиозная или святая великорусская?
 
Андрій Панченко  Shostka
Тут не просто запрещать, тут накрывать всех мокрым рядном нужно. Если в Лавре есть казачки, значит там есть и грушники, и гиркины (атака Гиркина на Славянск происходила с территории Святогорского монастыря, где у него была база).

Ігор Будз  Docent at Lviv Polytechnic National University
Чому це називають церквою?! Адже з моменту виникнення воно завжди було частиною московської сатанинськоі держави, благословляючи її правителів на війну і кровопролиття, а в так званих монастирях влаштовувалися п’яні оргії. Самі прихожани ставили свічку сатані, а не богові а служителі були агентами спецслужб, які знищували все, що було пов’язано з вірою і богом.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ