Підтримати нас

Каховська ГЕС більше не підлягає відновленню, – Ігор Клименко

Vgoru
Автор статті
19 серпня 2023 13:20
1,284
Поширити:

Екоцид, який російська армія вчиняє на українській землі – це злочини проти нашої планети та майбутніх поколінь. 

Про це повідомляє пресслужба МВС, зі слів Міністра внутрішніх справ України Ігоря Клименка під час зустрічі з представниками іноземних дипломатичних установ, акредитованих у нашій країні, щодо побудови системи реалізації Формули миру.

“У результаті теракту було зруйновано 11 прольотів верхньої частини греблі із 28-ми. 3 машинної зали ГЕС стався витік 150 тонн мастила. Каховська ГЕС більше не підлягає відновленню”, – зазначив міністр.

За його словами,  до зони надзвичайної ситуації потрапили 180 населених пунктів Дніпропетровської, Миколаївської та Херсонської областей. Там проживало орієнтовно 875 тисяч населення. Щонайменше 34 особи загинули, ще 28  отримали поранення. Безвісти зниклими вважаються 39 осіб. 3 підтоплених районів вивезли майже чотири тисячі людей та сотні домашніх тварин. Під час рятувальної операції в постраждалих районах врятовано 716 осіб, з них 30 дітей та 40 маломобільних осіб.

“Майже 700 тисяч українців залишилися без доступу до питної води. Регулярний підвіз води у постраждалі райони вдалося налагодити силами системи внутрішніх справ. До цього процесу залучалося 75 одиниць техніки”, – розповів Клименко

Дивіться у відео Медіаплатформи “Вгору”, як будували ГЕС, та до яких фатальних подій це призвело у 1950-роках.

Читайте у матеріалі нашої журналістки, про те, як в Одесі рятували тварин з Херсонщини, які припливли до чорноморського узбережжя після підриву Каховської ГЕС. 

Роботи з буріння свердловин у Херсонській області для забезпечення людей питною водою мають завершитися до кінця жовтня цього року. Визначили потребу в пів сотні додаткових свердловин у бериславській, новорайській, милівській, новоолександрівський і нововоронцовській громадах.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ