Підтримати нас

Які чинники впливають на утримання плацдармів на лівобережжі Херсонщини

02 травня 2024 13:29
488
Поширити:
Фото: Генштаб ЗСУ

Утримувати плацдарми на лівобережжі Херсонщини українським військовим допомагають 3 чинники.

Про це повідомив речник Української добровольчої армії Південь Сергій Братчук у телемарафоні “Єдині новини”.

Він зазначив, що, по-перше, це робота українських військових безпосередньо на позиціях на лівому березі. Також це контрбатарейна боротьба та дрони, через які російські військові не можуть застосовувати важку техніку.

Братчук розповів, що окупаційні війська намагаються діяти контрдиверсійними групами з островів у дельті Дніпра.

Також речник сказав, що на півдні України завдяки ракетам ATACMS Сили оборони зможуть знищувати командні пункти, логістику та скупчення особового складу армії РФ. Отже, російські військові не зможуть доходити до лінії боєзіткнення.

За даними Генштабу ЗСУ, впродовж 1 квітня військові РФ 9 разів безрезультатно атакували позиції ЗСУ на лівобережжі Херсонщини.

  • Нещодавно стало відомо, що підрозділам ЗСУ вдалося встановити контроль над островом Нестрига на Херсонському напрямку. У коментарі “Вгору” Плетенчук пояснив, що присутність українських військ на острові має перш за все безпековий характер.
  • 25 квітня аналітики Інституту вивчення війни, посилаючись на геолокаційні кадри, повідомили, що в результаті позиційних боїв українські війська просунулися на півночі села Кринки на лівобережжі Херсонщини.
  • Раніше у звіті, посилаючись на російські джерела, йшлося, що українські військові розширили свій плацдарм у районі села Кринки на Херсонщині на захід на 500 метрів. Це стало можливим завдяки тому, що невідомий російський підрозділ здав свої позиції.
  • BILD писав, що плацдарм у Кринках на лівобережжі Херсонщини став однією з найбільших пасток для збройних сил РФ за всю війну.
  • У середині жовтня 2023 року український безпілотник із національним синьо-жовтим стягом замайорів над Кринками саме в той момент, коли військові 73-го морського центру спеціальних операцій ім. кошового отамана Антіна Головатого переправилися на лівобережжя Херсонщини.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ