Підтримати нас

Після повідомлення про звільнення острова Нестрига армія РФ розпочала масові обстріли. ОНОВЛЕНО

30 квітня 2024 08:21
1,003
Поширити:
Фото: DeepState

Після повідомлення Головнокомандувача Збройних сил України Олександра Сирського про звільнення острова Нестрига на Дніпрі – ситуація загострилася.

Про це повідомляє ресурс DeepState, який аналізує бойові дії в Україні.

Зазначається, що той, хто доповів про успіхи ЗСУ, зробив це зарано, оскільки операцію ще не завершили.

Тому армія РФ зранку 29 квітня, одразу після повідомлення про захоплення, розпочала масові обстріли острова та спроби російського десанту зайняти його частину.

ОНОВЛЕНО: Начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук у коментарі Медіаплатформі "Вгору" спростував інформацію DeepState, що обстріли острова Нестрига відбулись через завчасне повідомлення про звільнення.

Протягом доби після звільнення острова ЗСУ російські військові двічі намагались штурмувати зайняті позиції українських військових, проте жодних успіхів не мали.

За його словами, захоплені території армія РФ завжди намагається відбити, зокрема штурмує та обстрілює.

Також він пояснив, що присутність військ ЗСУ  на Острові Нестрига має перш за все безпековий характер.

“Цей острів, є фактично останнім островом на правому березі, на цій ділянці річки. І відповідно, це є питанням безпеки нашого периметра навпроти населених пунктів Велетенське та Кізомис”, – розповідає Дмитро Плетенчук.
  • 28 квітня підрозділам ЗСУ вдалося просунутися в районі селища Велетенське Херсонської області та встановити контроль над островом Нестрига на Дніпрі.
  • Начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук повідомив, що встановлений контроль підрозділам ЗСУ над островом Нестрига, що розташований у дельті Дніпра на території Білозерського району Херсонської області, покращить контрдиверсійні заходи.
Підтримати нас можна тут https://base.monobank.ua/
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ