Підтримати нас

Яка ситуація зі світлом, газом та водою в Бериславському районі на Херсонщині?

Вгору
Автор статті
01 лютого 2024 21:59
294
Поширити:

У 116 населених пунктах Бериславського району Херсонської області зі 151 є світло. У  35 – неможливо відновити електропостачання через російські обстріли.

Про це в ефірі Медіаплатформи “Вгору” повідомив голова Бериславської РВА Володимир Літвінов.
Він розповів, що з 37 населених пунктів, які до повномасштабного вторгнення Росії були підключені до централізованого газопостачання, 33 – з газом.
З водою проблеми в тих громадах, які перебувають постійно під російськими обстрілами. Також ситуація погіршилася після підриву військовими РФ дамби Каховської ГЕС. Наразі на території Бериславського району пробурили 8 свердловин, інформує Літвінов.

  • У вересні минулого року очільник ОВА повідомляв, що в селах Садове, Понятівка, Тягинка, Ольгівка та у всіх населених пунктах, що розташовані вздовж Дніпра аж до Козацького, відновити електропостачання неможливо. Через безпекову ситуацію та пошкоджене або знищене обладнання.
  • Станом на 21 грудня в населених пунктах на правобережжі Херсонщини, де були проблеми з водопостачанням після підриву російськими окупантами Каховської ГЕС, пробурили 6 свердловин, 2 – ще в роботі. Хоча у вересні минулого року, що очільник ХОВА Олександр Прокудін, що Міністр Руслан Стрілець заявляли, що роботи з буріння 50 свердловин мають завершити до кінця жовтня 2023 року.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ