Підтримати нас

Герой АТО Сергій Ющенко став Людиною року-2016

Автор статті
02 березня 2017 04:59
268
Поширити:

Його доля варта не однієї написаної книги, його подвиг буде прикладом для жителів Сумщини, його жага до життя гідна аплодисментів. Тому саме боєць-розвідник, уродженець Глухівщини переміг у рейтингу Людина 2016 року».

«Хто стає «людиною року» у перемагає у нашому рейтингу «Сумщина-2016. ТОП 50»? Саме ті, хто прославляє нашу область. А герої АТО уже кілька років поспіль роблять святу справу - захищають нас, нашу Україну на Сході, - зазначив організатор дійства Євген ПОЛОЖІЙ під час церемонії нагородження переможців рейтингу . Історія Сергія - це історія подвигів і мужності, життя та смерті. Це історія людини, яка не зломилася, не скорилася перед обставинами, яка боролася і продовжує боротися за своє щастя». Про це пишуть SumyNews.

Історію Сергія Ющенка, мабуть, відома кожному жителю Сумщини. Розвідник 24-ї окремої механізованої бригади, він добровольцем пішов на фронт, вижив після того, як підірвався на розтяжці в районі селища Кримське, що на Луганщині. Першу медичну допомогу бійцеві надали побратими, однак травма була настільки серйозною, що вирішили доправити пораненого спочатку до мобільного пункту у Сватовому, а звіти – до Харківського військового госпіталю. Операція тривала 12 годин. Увесь лівий бік тіла Сергія був в уламках, щелепу роздроблено, хребець і ребра поламано… але все це не зламало чоловіка. І хоча нині Сергій пересувається в інвалідному візочку, вірить, що реабілітація і щоденна робота над собою допоможуть стати на ноги.

Привітати Сергія із почесною номінацією прийшов голова облдержадміністрації Микола Клочко.

«Я маю честь вручити сьогодні нагороду мужньому бійцю за неймовірну силу духу і любов до життя. Пам’ятаю, коли влітку я вивчав досвід роботи реабілітаційних центрів Львівщини, Сергій проходив складний курс відновлення в одному з центрів після отримання тяжкого поранення у бою. Коли я зайшов до нього в палату, то побачив велику силу волі, жагу до життя  та оптимізм, - зазначив очільник Сумщини. - І я радий, що депутати обласної ради підтримали ініціативу і виділили на останній сесії 134 тисячі гривень на придбання реабілітаційного обладнання цьому мужньому і достойному чоловікові, який по праву отримує сьогодні нагороду».

Микола Клочко розповів під час вручення номінації подякував за мужність і відданість і коханій дружині Сергія Катерині: «Ще у Львові у шпиталі, я бачив їх обох. Бачив стільки любові у їхніх очах, що вже тоді впевнився - ці двоє молодих людей усе здолають».

Сумщина справді славетна своїми людьми. Герої знаходяться поруч з нами. Ми щодня ходимо одними вулицями, творимо новітню історію Сумщини та України, працюємо на позитивний імідж і авторитет свого рідного краю.  Хлопці, такі як Сергій Ющенко, надихають кожного із нас - жити, любити, працювати і… бути героями.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ