Підтримати нас

Генпрокурорка розповіла, як ефективно використовують в‘язнів під час війни

Vgoru
Автор статті
22 березня 2022 13:50
778
Поширити:

Звільнення з-під варти деяких в‘язнів для участі в захисті держави – це дуже виважений і точковий крок, який реалізовуватиметься лише за умови посиленого контролю.

 

Про це розповіла в інтерв’ю "Українській правді" Генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова, повідомляє 24 канал. За її словами, одним із пріоритетних завдань воєнного стану залишається підтримання правопорядку серед громадян України. В тому числі й підвищена увага за випущеними ув'язненими.

Конкретний військовий повинен взяти ув'язненого під свою відповідальність.

Венедіктова зазначила, що вона відстежує, кого саме випускають з в'язниць для захисту нашої держави.

“Суди випускають, але точково. Де я бачу, що ми на це не підемо у жодних умовах, я одразу аргументую, чому. Там, де в нас 50 на 50 і ми можемо дати людині шанс, я прошу, щоб був конкретний військовий, який візьме цю особу під своє крило.

Венедіктова зазначила, що вже зараз розробляються спеціальні документи, які допоможуть простежити, хто саме взяв на поруки того чи іншого ув'язненого.

“У мене буде папірець з підписом військового”, – додала вона.

Крім того, Генпрокурорка розповіла, що до неї звернулися з проханням відпустити певного чоловіка, який буцімто володіє необхідними навичками. Проте з'ясувалося, що він відбуває 13 років за вбивство власної дружини. І коли Венедіктова запросила відповідний лист, не виявилося жодного охочого підписуватися за цю особу.

Венедіктова також зазначила, що статистики щодо випущених осіб наразі немає. Утім, запевнила: з-під варти виходять далеко не всі, оскільки ЗСУ має достатню кількість підготовленого особового складу.

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ