Підтримати нас

Експерт: В Україні немає дефіциту цукру

Vgoru
Автор статті
22 березня 2022 10:40
582
Поширити:

Генеральний директор асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" Роман Сластьон повідомив, що з цукром в Україні все в порядку і найближчим часом має початися посівна цукрового буряку.

Про це він розповів в ефірі інформаційного телемарафону.

"З цукром у нас все абсолютно в порядку. Сільгоспвиробники найближчим часом приступлять до посівної цукрового буряку, тому в Україні проблем із продовольством точно немає: навіть, якщо ми не зможемо нормально посіятися. Оцінки є такі, що до 30% території, де збиралися сіяти, перебуває в зоні ризику. Так що, можливо, там посів не буде проведений, на решті території все йде більш-менш, і в планах у всіх сільськогосподарських виробників, у фермерів, є твердий посів", - розповів Сластьон.

Також він пояснив, чому в Росії в останні дні цукор у дефіциті.

"В Україні, дійсно, цукру достатньо, ми минулого року мали непоганий врожай, і наші цукровари, незважаючи на проблеми, які та сама Росія нам створювала в плані дороговизни природного газу на виробництво, забезпечили країну достатнім обсягом. Щодо Росії, у них дійсно є певний ефект паніки і, зокрема, паніка є і в інших державах, які купували цукор з Росії. Наприклад, сусідні країни РФ з СНД. І, відповідно, на цьому всьому фоні, ми зараз також бачимо, що в них паніка, у них "розгрібають" цей цукор у мережах, у магазинах за лічені секунди", - пояснив експерт.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ