Підтримати нас

Експерт розповіла, що буде зі спеціалізованими школами після освітньої реформи

17 квітня 2018 15:00
268
Поширити:

За новим освітнім стандартом, молодша школа не може бути спеціалізованою, тому всі першокласники України, починаючи з нового навчального року, вчитимуться за новою програмою та підручниками – однаковими для всіх.

Таке зазначила в ефірі програми «День у мегаполісі» телеканалу «Київ» радник міністра освіти і науки Оксана Макаренко.

Тому в початкових класах «не буде, скажімо, додаткової англійської, яка раніше виокремлювала школи як спеціалізовані. До того ж, школи будуть змушені прийняти всіх дітей, які проживають на території обслуговування, а також бажаючих на вільні місця. Отож усі школи матимуть однакову програму і підручники», - сказала експерт.

Це не такий швидкий перехід: школи мають привести свої статути у відповідність протягом 5 років. Однак коли перші діти, які почали навчатися за новою програмою, закінчать початкову школу, стане зрозумілий реальний рівень тих чи інших шкіл, хай яких престижних, - зауважила Оксана Макаренко.

«Раніше вони досягали своїх високих результатів за рахунок відбору найвмотивованіших батьків і дітей, мотивували батьків до занять їхніх дітей із репетиторами. І відокремити, що було доданою вартістю школи, а що – доданою вартістю батьків, які працювали разом зі своїми дітьми, складно. Зараз всі виявляться в рівних умовах – і директорам і вчителям доведеться попрацювати, щоб зберегти свої показники і підтвердити, що вони дійсно краща школа», – зазначила експертка.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів