Підтримати нас

Екскерівник херсонської лікарні підозрюється в розтраті пів мільйона гривень – прокуратура

Автор статті
25 січня 2024 12:06
217
Поширити:

У розтраті чужого майна у великих розмірах, вчиненій шляхом зловживання службовим становищем та в умовах воєнного стану підозрюється колишній керівник однієї з лікарень Херсона. За його керівництва херсонська лікарня втратила понад пів мільйона гривень у 2022 році. 

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура. 

Як відомо, ідеться про гендиректора міської клінічної лікарні ім. Лучанського Володимира Ларіонова, який із 2019 року обіймав цю посаду. 

За даними слідства, у червні 2022 року він пішов на співпрацю з російськими окупантами та став окупаційним в. о. головного лікаря лікарні ім. Лучанського, реорганізованої за російським законодавством.

“Знаючи про наявність грошей на рахунках установи, зловживаючи службовим становищем, чоловік уклав угоду на постачання техніки із ФОП, що працював на окупованій території. Таким чином із рахунку лікарні підприємцю незаконно перерахували 540 тисяч грн”, – пише прокуратура.   

З лютого 2023 року 60-річний Володимир Ларіонов став головним лікарем центральної лікарні в Генічеську і далі співпрацює з російськими окупаційними військами. У жовтні 2023 Херсонська МВА розірвала контракт та звільнила з посади гендиректора міської клінічної лікарні ім. Лучанського Володимира Ларіонова. У цій лікарні, в якій працював Ларіонов, залишилося менше половини медиків, які працювали там до 24 лютого 2022 року.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ