Підтримати нас

У херсонській лікарні імені О. С. Лучанського залишилося менше половини працівників

Vgoru
Автор статті
05 жовтня 2023 15:20
478
Поширити:

У херсонській лікарні імені О. С. Лучанського залишилося менше половини працівників, які працювали там до 24 лютого 2022 року. Тоді в лікарні було 1 тисяча 293 працівники. Зараз штат медзакладу скоротився до 609 людей.

Про це повідомляє Херсонська міська рада.

Фото зі сторінки ХМВА

До того ж із 354 людьми поки призупинили трудові договори, адже вони  виїхали з Херсона через скрутні обставини. 

“Через це лікарня відчуває нестачу кадрів. Але особливо гостро нині бракує рентгенолога, офтальмолога, лікаря-статиста, медичних сестер вузьких спеціальностей”, — ідеться в дописі. 

Також повідомляється, що зменшилася кількість пацієнтів у лікарні. Так, на початок війни було підписано декларації з понад 79 тисячами пацієнтами. На 1 вересня декларації підписали з 47 тисячами 463 людьми. 

У міській адміністрації інформують, що лікарня готова до зими. Там є достатньо генераторів.  

Нагадаємо, за два дні кардіолог, гінеколог, невролог, офтальмолог, оториноларинголог, психіатр та сімейний лікар провели 294 медичні консультації для жителів Кочубеївки Бериславського району.

Завдяки продажу блоку марок «Херсонська область», який є частиною серії «Краса і велич України», вдалося зібрати 500 000 гривень. Їх  спрямували на допомогу Херсонській клінічній лікарні ім. Є. Є. Карабелеша.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ