Підтримати нас

ДТЕК допоміг відновити пошкоджену внаслідок обстрілів підстанцію на Херсонщині

Автор статті
06 лютого 2024 15:42
405
Поширити:
Фото: ДТЕК

Фахівці ДТЕК Одеські електромережі відновили роботу високовольтної підстанції 150 кВ на Херсонщині. У першу чергу напругу подали на об’єкти критичної інфраструктури.

Про це повідомили на сайті ДТЕК.

На сайті компанії розповідається, що над аварійно-відновлювальними роботами працювали 10 енергетиків та 3 одиниці техніки. Прибули бригади із департаменту з експлуатації високовольтних мереж та виробничого автотранспорту.

“За останні два місяці наші хлопці чотири рази вирушали на допомогу колегам із Херсона, щоб ввести в роботу високовольтну підстанцію 150 кВ. Трансформатори вийшли з ладу через ворожі обстріли ще в грудні. Нагадаю, влітку ця ж підстанція була підтоплена через підрив окупантами Каховської ГЕС”, − підкреслив Дмитро Григор’єв, генеральний директор ДТЕК Одеські електромережі.
 Робота відбувалась у складних умовах, адже Херсон досі перебуває під російськими обстрілами з лівого берега Дніпра. Тому енергетики працювали в бронежилетах і касках. Підстанцію відремонтували та запустили, відновивши водо- та теплопостачання в домівки херсонців, йдеться в матеріалі.
  • 3 лютого в Херсоні внаслідок російських обстрілів було знеструмлено близько 300 абонентів. Усього в місті без світла 3,7 тисячі споживачів.
  • У вересні минулого року очільник ХОВА повідомляв, що в селах Садове, Понятівка, Тягинка, Ольгівка та у всіх населених пунктах, що розташовані вздовж Дніпра аж до Козацького, відновити електропостачання неможливо. Через безпекову ситуацію та пошкоджене або знищене обладнання.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ