Підтримати нас

Довічне ув'язнення за державну зраду отримав поліціянт із Нової Каховки

Вгору
Автор статті
02 березня 2024 17:37
449
Поширити:
Ілюстративне фото

Поліціянта з Нової Каховки Херсонської області Дениса Польського за державну зраду засудили до довічного ув’язнення з конфіскацією майна.

Про це з посиланням на вирок Біляївського районного суду Одеської області від 28 лютого повідомляє Центр журналістських розслідувань.

За даними слідства, Денис Польський – поліціянт взводу охорони об’єктів та публічної безпеки Каховського районного відділу управління поліції охорони 25 лютого 2022 року пішов на співпрацю з окупаційною поліцією. У його обов’язки входили: чергування на блокпостах із представниками Росгвардії та російського “ОМОНу” в Генічеську, а також обшуки.

Пізніше Польський працював в окупаційній “народній міліції”, яка згодом стала Генічеським райвідділом поліції.

ЦЖР розповідає, що четверо свідків розповіли про деталі злочинів Дениса Польського.

Один із них бачив як Польський їздив по Генічеську з військовими РФ, патрулював із ними та привозив до захопленого райвідділу поліції затриманих. Інший свідок – працівник Генічеського райвідділу поліції розповів, що Денис Польський був серед поліціянтів які перейшли на бік РФ, вони погрожували іншим поліціянтам зброєю та змушували співпрацювати з РФ.

За словами свідка, Польський і ще чотири працівники управління поліції охорони заявляли, що “Росія в Генічеськ прийшла надовго і залишиться тут”, своїм колегам вони пропонували велику зарплату та інші привілеї.

“Працівники Генічеського райвідділу поліції після того на роботу не виходили, а ось співробітники поліції охорони продовжили свою діяльність на ворога”, – повідомив свідок.

Журналісти пишуть, що усі поліціянти-колаборанти в перші місяці окупації області носили українську форму, але без розпізнавальних знаків.

У матеріалі йдеться, що після повідомлення про підозру Денис Польський хотів виїхати з окупації до Грузії, аби потім отримати статус біженця в одній з країн ЄС. Наразі невідомо чи це йому вдалось.

  • Державне бюро розслідувань повідомило про підозру у державній зраді колишньому інспектору з пожежної безпеки ДСНС у Херсонській області.
  • У пособництві державі агресору підозрюється директор торгового дому “Горностаївський райагрохім” 63-річний Юрій Васильєв.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ