Підтримати нас

Дотепер нічого невідомо про фермера з Нововоронцовки, якого викрали ще у 2022 році

Vgoru
Автор статті
25 грудня 2023 16:57
1,301
Поширити:

Пройшло майже два роки після зникнення Андрія Павлюченка, жителя Нововоронцовки на Херсонщині. Досі його рідні нічого не можуть дізнатися про його долю.

Про це Центру журналістських розслідувань розповів молодший брат зниклого Володимир Павлюченко.

Андрій Павлюченко. Фото ЦЖР

За його словами, останнім фермера Павлюченка бачив 27 березня 2022 року один із мешканців Нововоронцовки, Андрій тоді їхав на своїй машині близько 16.00 – 17.00 на трасі Мар’янське – Берислав, яка проходить через селище. 

«Свідок бачив, як машину брата на трасі нібито для перевірки документів зупинила червона «дев’ятка» з номером 69743 ХО. В «дев’ятці» були невідомі люди в чорній формі без розпізнавальних знаків. Брата посадили в цю машину і вивезли в невідомому напрямку. Більше про нього ми нічого не чули», – сказав Володимир Павлюченко.

Зазначається, що наступного дня, 28 березня 2022 року, Володимир подзвонив своєму братові. На дзвінок відповів невідомий чоловік, який сказав, аби вони не переживали, що з братом все буде нормально.

Як повідомив Володимир Павлюченко, рідні зниклого звернулися до українських правоохоронців та інших органів. Нещодавно до них зателефонували представники Міжнародного комітету Червоного Хреста і запевнили, що подадуть запити до української та російської сторін щодо долі зниклого Андрія Павлюченка.

Про повне звільнення Нововоронцовки й десяти інших населених пунктів Херсонщини від російських окупантів українські військові повідомили в ніч на 1 квітня 2022 року. За словами ж Андрія Селецького, начальника Нововоронцовської СВА, селище було єдиним адміністративним центром територіальної громади Херсонської області, яка взагалі не була окупована. Однак російські загарбники короткий час контролювали частину цього селища та заходили на його територію. 

До сьогодні небагато відомо про долю Володимира Миколаєнка. У вересні Лариса Оленковська повідомляла, що Володимир Миколаєнко перебуває на території РФ в одному з таборів Воронезької області. Чоловік відмовився сказати на камеру російському каналу "Известия", що український воєнний діяч Роман Шухевич воював за нацистську Німеччину. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ