Підтримати нас

Що відомо про полонених Бабіча, Колихаєва та Миколаєнка

Vgoru
Автор статті
21 вересня 2023 16:09
8,077
Поширити:

Офіційної інформації щодо статусу міського голови Голої Пристані Олександра Бабіча немає, але з неофіційних джерел відомо, що він перебуває в місті Сімферополь, у СІЗО №2.

Про це повідомила директорка Херсонського регіонального відділення Асоціації міст України Лариса Оленковська під час прямого ефіру Медіаплатформи “Вгору”.

За її словами він дуже схуд і в пригніченому моральному стані.

“Ми витрачаємо кошти, підключаємо адвокатів. Дуже важливо отримати офіційне підтвердження, як вдалося отримати щодо Колихаєва”, – додала Оленковська.

Також вона розповіла про мера Херсона Ігоря Колихаєва, що взагалі про нього ніхто нічого не чув. Лише були чутки про його перебування в Каланчаку, Чаплинці, Генічеську.

 “Зі Святославом (сином Ігоря Колихаєва) ще навесні цього року ми почали писати офіційні листи усюди. Є в нас спеціальний координаційний центр Червоного Хреста з пошуку зниклих, і ми, як асоціація, зверталися, і безпосередньо Святослав відправляв листа й тільки зараз отримали інформацію”, – зазначила директорка.

Зокрема, вона пояснила, чому Колихаєв має статус військовополоненого:

“Дехто дивувався, чому як військовополонений, я хочу сказати, що в Міжнародних конвенціях, які регулюють процеси обміну поняття “цивільний полонений” взагалі немає. Тому, напевно, надали статус військовополоненого для того, щоб був спосіб його обміняти”.

Крім того, стало відомо, що Володимир Миколаєнко перебуває на території РФ в одному з таборів Воронезької області.

“Є навіть назва населеного пункту, я спілкувалася з його родиною, сказали, що один раз їм вдалося отримати від нього листа, і то досить давно, але була така можливість, через Червоний Хрест”, – додала пані Лариса.

Також вона зазначила, що є невелика, але можливість листування через скриньку Мінреінтеграції.

Зокрема, Ларисі Оленковській відомо, що на лівобережжі Херсонщини росіяни з полону відпустили лікаря.

“Я, наприклад, щаслива. Не буду називати прізвищ в ефірі, але знаю, що викрадали лікарів на Лівобережжі, вони зникали, просто розчинялися. Дуже тривалий час про них не було жодної інформації. Нещодавно мені дружина одного з них зателефонувала, щаслива, сказала: нехай без документів, нехай просто відпустили, нехай він залишається на лівобережжі, але живий”, – розповіла директорка.

Нагадуємо, у  ГУР підтвердили, що міський голова Херсона перебуває в російському полоні. Раніше ми писали ми писали, що Міжнародний комітет Червоного Хреста підтвердив статус полоненого міського голови Херсона Ігоря Колихаєва.

Голова Голої Пристані 25 травня заочно отримав відзнаку від Європейського Комітету Регіонів. У Брюсселі відзнаку мера передали Виконавчому директору Асоціації міст України Олександру Слобожану. Голова Голої Пристані перебуває в російському полоні вже понад рік.

Викрадений росіянами колишній міський голова Херсона Володимир Миколаєнко відмовився казати на камеру російському каналу "Известия", що український воєнний діяч Роман Шухевич воював за нацистську Німеччину.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ