Підтримати нас

У ГУР підтвердили, що міський голова Херсона перебуває в російському полоні

Vgoru
Автор статті
18 вересня 2023 12:33
905
Поширити:

Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими може підтвердити, що мер Херсона Ігор Колихаєв перебуває в російському полоні.

Про це LIGA.net заявив представник Головного управління розвідки Андрій Юсов.

13 вересня Міжнародний комітет Червоного Хреста офіційно підтвердив статус полоненого російськими окупантами Колихаєва. Син міського голови Херсона Святослав напередодні казав, що російська сторона подала Колихаєва до списку полонених, і він перебуває на території РФ.

Про його здоров'я та конкретне місце перебування нічого невідомо.

"Те, що Росія підтвердила Червоному хресту факт утримання Колихаєва, означає, що саме Росія несе повну відповідальність за його життя та здоров'я", – заявив Юсов, додавши, що Україна має всі відповідні дані щодо цього.

На запитання, чи вносила Україна Колихаєва до списків на обмін, Юсов заявив, що робота з повернення усіх незаконно утримуваних українців триває: "Виключень ні для кого немає".

Про викрадення Колихаєва російськими окупантами стало відомо 28 червня 2022 року.

ора ми писали, що Міжнародний комітет Червоного Хреста підтвердив статус полоненого міського голови Херсона Ігоря Колихаєва. За словами сина мера, Червоний Хрест повідомив, що російська сторона подала Колихаєва до списку полонених і він перебуває на території Росії.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ