Підтримати нас

Досі в російському полоні перебувають два міських голови з Херсонщини – Асоціації міст України

Vgoru
Автор статті
07 грудня 2023 14:09
833
Поширити:

Станом на 7 грудня в російському полоні досі перебувають двоє міських голів із Херсонської області. З усієї України їх п’ять.

Про це Медіаплатформі “Вгору” повідомила директорка Херсонського регіонального відділення Асоціації міст України Лариса Оленковська.

За її словами, раніше в російському полоні перебували 14 міських голів із Херсонської області, згодом звільнили 12 з них.

Як відомо, досі незаконно ув’язненими залишаються мер Херсона Ігор Колихаєв та мер Голої Пристані Олександр Бабич. Також у полоні перебуває і колишній міський голова Херсона Володимир Миколаєнко. 

Про викрадення Ігоря Колихаєва стало відомо 28 червня 2022 року. 3 вересня Міжнародний комітет Червоного Хреста офіційно підтвердив його статус полоненого. Син міського голови Святослав напередодні казав, що російська сторона подала Колихаєва до списку полонених, і він перебуває на території РФ.

28 березня 2022 року представники Росії вивезли Голопристанського міського голову Олександра Бабича. За словами дружини мера, наразі Олександр перебуває в Сімферопольському СІЗО № 2. Російська сторона відмовляється це визнавати. 2 вересня СБУ повідомила про підозру Пилипу Квартнику за незаконний наказ на затримання Олександра Бабича.

У вересні Лариса Оленковська повідомляла, що Володимир Миколаєнко перебуває на території РФ в одному з таборів Воронезької області. Чоловік  відмовився сказати на камеру російському каналу "Известия", що український воєнний діяч Роман Шухевич воював за нацистську Німеччину.  

Окрім того, у вересні стало відомо, що на Херсонщині з початку повномасштабної війни російські окупанти викрали 71 представника українського місцевого самоврядування та органів влади. Це найбільша кількість викрадень українських посадовців зі всіх областей.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ