Підтримати нас

Донька розповіла про свою маму зі світлини, яку зробили на Херсонщині та відзначили на премії Британського журналу

15 червня 2024 16:48
234
Поширити:
Жінка, затоплені речі
Фото Едварда Метьюза/The Guardian

Жінка з Херсонщини, яка зображена на світлині британського фотографа Едварда Метьюза, що відзначили на премії “Портрет людяності” 2024 року – померла в лютому цього року.

Про це повідомила її донька Любов Дудко на своїй сторінці у фейсбуці.

“Чи знала моя мама, Надія Іванівна, що після смерті стане одним з облич війни в Україні…Що фото з нею покажуть на глобальній виставці, яка пройде від Fotofestiwal Łódź у Польщі до Four Corners у Лондоні, а також на Індійському фотофестивалі. Крім того, опублікують у виданні "Портрет людства. Том 6" (Portrait of Humanity Volume 6)”, – написала Любов.

Як згадує донька, важко було виносити меблі, попри те, що вони були пусті, розбухли від води. Також обвалилися стіни й була зруйнована літня кухня. Через затоплення розмилися майже всі фото.

За її словами, Надія Іванівна все літо сушила та прала речі. І відмовлялася виїжджати.

“Рак страшна і підступна хвороба... 4 стадія, метастази скрізь... легені були заповнені рідиною на 70%, як і наш будинок наповнений "патологічною" водою...”, – додала Любов Дудко.
  • 14 червня у виданні The Guardian повідомили, що світлина британського фотографа Едварда Метьюза, яку він зробив у Херсоні, відзначили на премії “Портрет людяності” 2024 року. На ній зображена літня жінка, яка оточена своїми речами. Її будинок постраждав від підтоплення, унаслідок підриву Каховської ГЕС військовими РФ. 

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів