Підтримати нас

Постраждала від затоплення: світлину з Херсона відзначили на премії “Портрет людяності”

13 червня 2024 16:37
360
Поширити:
Фото Едварда Метьюза/The Guardian

Світлина британського фотографа Едварда Метьюза, яку він зробив у Херсоні, відзначили на премії “Портрет людяності” 2024 року. 

Про це йдеться на сторінці The Guardian.

У матеріалі зазначається, що Метьюз назвав свою фотографію “Після потопу”. 

На ній зображена літня жінка, яка оточена своїми речами. Її будинок постраждав від підтоплення, унаслідок підриву Каховської ГЕС військовими РФ. 

У матеріалі повідомили, що серед 30 фотографій, які відзначили на премії представлена дівчина, яка постраждала від нападу: її облили кислотою. 

“Зображення показують найсміливішу та найвразливішу людську расу”, зазначають в The Guardian.
  • 24 лютого 2022 року російські війська окупували Каховську ГЕС. Військові РФ підірвали Каховську ГЕС 6 червня 2023 року. Через це було затоплено 600 км² території Херсонщини. У населених пунктах, розташованих вище греблі Каховської ГЕС, виникла проблема з питною водою.
  • Едвард Метьюз  після повномасштабного вторгнення військових РФ на територію України, приїхав і став волонтером. Він – автор журналу “Aeternus”, в якому розповідає про наслідки російського вторгнення.
  • “Портрет людяності” премія Британського журналу фотографії. У 2024 році журі обрало 30 переможців. Їх роботи представлятимуть на всесвітній виставці у Польщі, Лондоні та Індійському фотофестивалі.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів