Підтримати нас

Документальний фільм про сексуальні злочини військових РФ на Херсонщині та Київщині отримав нагороду на Празькому кінофестивалі

14 жовтня 2024 11:22
154
Поширити:
Фото: The Kyiv Independent

Документальний фільм “Він прийшов знову” видання The Kyiv Independent отримав нагороду за найкращий фільм на кінофестивалі “Press Play Prague”, який проходив з 8 по 12 жовтня.

Про це йдеться на сайті видання.

Документальний фільм-розслідування розкриває сексуальні злочини, скоєні під час російської окупації Київської та Херсонської областей на початку 2022 року.

Дві жертви поділилися своїми історіями з журналістами, яким вдалося встановити особи солдатів, відповідальних за зґвалтування, а також їхніх командирів. В одному з випадків команда реконструювала злочин, працюючи під прикриттям, контактуючи з цивільними та військовими в окупованій Донецькій області, щоб з'ясувати ключові деталі.

На фестивалі показали понад 20 фільмів, серед яких шість повнометражних і шість короткометражних документальних стрічок у двох конкурсних категоріях.

  • За даними журналістів, до зґвалтування вагітної жінки у селі Краснівка Херсонської області причетний військовий 109 мотострілецького полку армії РФ 39-річний Микола Сененко родом з окупованої частини Донецької області. Про це йдеться в документальному фільмі-розслідуванні Kyiv Independent “Він прийшов знову”.
  • Журналісти “Слідство.Інфо” ідентифікували військових РФ, які били, погрожували зброєю, катували, приєднували електрострум до статевих органів, намагалися зґвалтувати та ґвалтували чоловіків в ізоляторі тимчасового тримання в Херсоні влітку 2022 року. Герой фільму “Він Теж” Олег впізнав російських військових, які катували його. Це Рінат Джиганов і Роман Попов.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів