Підтримати нас

Для столичних вулиць обирають нові назви

Vgoru
21 червня 2022 10:35
615
Поширити:

Більше 6,5 мільйонів українців взяли участь в електронному голосуванні про перейменування столичних об’єктів, назви яких мають стосунок до рф.

«До рейтингового електронного голосування  увійшли 296 об’єктів, які були відібрані експертною комісією. Громадяни України брали активну участь у процесі перейменування  вулиць, провулків, бульварів, проспектів та площ. Отримані результати голосування передано до Київської міської ради для подальшого розгляду експертної комісії», -  повідомив заступник міського голови - секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко.

Тобто, потім після узагальнення думок експертів  депутати міськради ухвалюватимуть остаточне рішення про перейменування.

До слова, як повідомила депутатка Ксенія Семенова, «очікувано, більшість вулиць співпадають із рекомендаціями експертів». У Facebook вона навела кілька пропозицій щодо нових назв столичних вулиць: Пушкінська - Чикаленка, Льва Толстого - Українських Героїв, Московська - Князів Острозьких, Смоленська - Сім’ї Бродських, Пітерська - Лондонська, Волгоградська - Романа Ратушного.

З результатами голосування можна ознайомитись за посиланням.

Отже, перейменування вулиць, площ, проспектів, проведене під час так званої декомунізації, було лише першим етапом. І в майбутньому, щоб позбавитися решток тоталітарного минулого і колоніальних символів, нам  багато ще належить зробити. Зокрема, і в Херсоні, де невідомо чому лишилися такі найменування вулиць як Московська і Потьомкінська, проспект Ушакова і ще чимало назв, пов’язаних з рф… Але цим вже займатимемося після Перемоги.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ