Підтримати нас

Держпродспоживслужба звітує про стан готовності пляжів загального користування в Херсонській області

Автор статті
22 травня 2018 08:44
588
Поширити:

В курортних зонах Херсонської області всього налічується 13 пляжів загального користування – 7 річкових та 6 морських.

У Бериславському районі – 1 річковий пляж

Назва пляжу: позаміський дитячий заклад оздоровлення та відпочинку «Старт» Бериславської РК ДЮСШ ім. В.К.Сергєєва. Розташований в с. Тягинка, на р. Дніпро. Форма власності комунальна, власник пляжу Бериславська районна рада. Площа пляжу – 500 м кв.

Відвідування пляжу сторонніми особами неможливе, заклад закритого типу, охороняється цілодобово, документи з оформлення пляжу знаходяться на розгляді в екологічній інспекції м. Херсона. Перша зміна в таборі «Старт» починається 11.06.2018 року, пляж не відвідують.

У Генічеському районі – 2 морських пляжі

У м. Генічеську знаходиться КП «Генічеський міський пляж». Станом на поточний період 2018 року проведено:

  • – ревізія і ремонт будівель та обладнання, у т.ч. мереж водопостачання, медичного пункту; вежі рятівника, тіньових навісів, грального обладнання;
  • – проведена профілактична дезінфекція мереж водопостачання, планується відбір проб питної води з 21.05.2018 року;
  • – ведеться будівництво централізованих мереж водовідведення (вакуумна каналізація), у т.ч. туалет загального користування. Існуючий надвірний планується демонтувати з санацією вигрібу;
  • – укладені угоди з комунальними підприємствами на вивіз ТПВ та водопостачання;
  • – укомплектовується штат, у т.ч. медичним працівником.
  • На території Щасливцівської сільської ради в с. Щасливцеве знаходиться пляж КП «Макс-Інвест». Станом на поточний період 2018 року проведено:
  • – водолазне обстеження підводної частини пляжу;
  • – ревізія та ремонт обладнання, у т.ч. мереж водопостачання, встановлюються сонцезахисні зонтики;
  • – планується проведення профілактичної дезінфекції мереж водопостачання 25.05.2018р. та відбір проб питної води з 01.06.2018 року;
  • – укладені угоди з комунальними підприємствами на вивіз ТПВ та водопостачання;
  • – укомплектовується штат, у т.ч. медичним працівником, планується обладнання медичного пункту.

У Голопристанському районі – 1 річковий, 2 морських пляжі

Морські пляжі: в с. Приморське – пляж Круглоозерської сільської ради, у с. Залізний Порт – пляж Новофедорівської сільської ради; річковий пляж у м. Гола Пристань.

На адреси керівників та балансоутримувачів пляжів надіслані рекомендаційні листи щодо основних вимог законодавства до місць масового відпочинку людей.

Робота комісій, затверджених Розпорядженнями Голопристанської РДА щодо обстежень готовності населених пунктів, віднесених до курортних (у тому числі пляжних зон) до початку оздоровчого сезону протягом тижня не проводилася. За словами голови Голопристанської районної державної адміністрації, виїзд робочої групи планується орієнтовно на 24.05.2018, офіційний лист не надходив.

Розпорядженням Голопристанського міського голови від 15.05.2018 року за № 108-од «Про забезпечення відкриття і функціонування міського пляжу»,  затверджено склад комісії з відкриття міського пляжу, з включенням до складу комісії начальника Голопристанського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області. Робота комісії призначена на 31.05.2018 року. Підготовка міського пляжу загального користування розпочалася частково: встановлюються тіньові навіси.

У Горностаївському районі – 2 річкових пляжі

На території громади визначено місцем масового відпочинку населення в смт Горностаївка – пляж «Центральний», берегова зона на перехресті вулиць Торгова та Набережна, та у с. Заводівка Заводівського старостинського округу місце для купання «Малиновське» по вулиці Набережній.

Селищному голові смт Горностаївка 17.05.2018 направлені рекомендації щодо приведення пляжних територій відповідно до вимог чинних нормативних актів.

З метою підготовки населених пунктів до початку літнього оздоровчого сезону на території громади, рішенням VI сесії селищної ради VIII скликання від 22 грудня 2017 року № 256 було затверджено селищну програму «Рятування людей на водах» на 2018 рік та заходи до неї.

Виконкомом селищної ради були затверджені заходи щодо підготовки зони відпочинку – пляжу «Центральний» та місця для купання «Малиновське» до роботи в літній період 2018 року.

На фінансування програми передбачено виділення коштів із селищного бюджету (з урахуванням змін до програми) в сумі – 84,8 тис. грн. Зокрема, на виконання заходів :

  • – обстеження дна акваторії пляжу;
  • – заробітна плата матросів;
  • – страхування матросів – рятувальників;
  • – навчання матросів – рятувальників;
  • – придбання піску;
  • – придбання інвентарю та господарських матеріалів;
  • – аварійно-рятувальне обслуговування пляжів.

Станом на 17 травня 2018 року аварійно-рятувальною службою ГУ ДСНС України в Херсонській області проведено обстеження дна акваторії пляжів, про що складені акти та паспорти підводної частини пляжів. Проведено прибирання пляжної території, відремонтовано та пофарбовано роздягальні та обладнання на дитячому ігровому майданчику, встановлені 4 сміттєзбиральники.

З 01 червня поточного року на території берегової зони буде включено питний фонтанчик, який під’єднано до центральної водомережі.

У Нововоронцовському районі – 1 річковий пляж

В смт Нововоронцовка пляж загального користування розташований на р. Дніпро. 15.05.2018 надано лист голові Нововоронцовської селищної ради щодо надання інформації про стан та підготовку до оздоровчого сезону пляжу з урахуванням рекомендацій, які були надіслані раніше. 17.05.2018 отримана відповідь, що пляж знаходиться в стадії підготовки та у подальшому селищна рада буде інформувати щодо проведеної роботи.

У Скадовському районі – 3 морських пляжі

На пляжі Скадовської міської ради проведена культивація піску. Урни, роздягальні, тіньові навіси ще не встановлені. На пляжі в районі вул. Мангубінська та вул. Покровська камка зібрана на купи, очікується їх вивіз.

У місці, відведеному для купання Красненської сільської ради проведено прибирання, збирання камки і сміття, культивація піску.

На пляжі смт Лазурне КП «Лазурне» проведено обстеження підводної частини акваторії, прибирання та вивіз сміття.

У Чаплинському районі – 1 морський пляж

В с. Хорли знаходиться місце масового відпочинку людей – 350 м прибережної зони. Місце масового відпочинку – як пляж – не паспортизовано, документи на пляж відсутні.

На виконання розпорядження голови Херсонської обласної державної адміністрації від 22.02.2018 №135, розпорядженням голови Каланчацької районної державної адміністрації від 14.04.2018 року за №60, розроблені та затверджені заходи щодо забезпечення підготовки та проведення в районі курортно-туристичного сезону 2018 року. Одним із пунктів даного розпорядження стало затвердження складу робочої групи з контролю за підготовкою систем життєзабезпечення туристично-рекреаційних заходів Каланчацького району до курортно-туристичного сезону 2018 року.

Голові районної державної адміністрації та голові Хорлівської сільської ради надано листи щодо необхідності організувати:

  • належне утримання територій (у т.ч. щодо попередження розповсюдження бур’янів та карантинних рослин), будівель, інженерних споруд та об’єктів рекреаційного, оздоровчого призначення;
  • забезпечення готовності мереж водопостачання і водовідведення;
  • розробку та погодження, в установленому законодавством порядку, схем санітарного очищення населеного пункту – с. Хорли;
  • своєчасне видалення та утилізацію твердих і рідких побутових відходів;
  • забезпечення санітарного стану пляжів і прибережних територій, місць масового відпочинку.

В м. Нова Каховка – 1 річковий пляж

Пляж загального користування розташований на території міста, в районі літнього кінотеатру, на р. Дніпро. Обслуговує КП «НК Екосервіс», яке підпорядковане виконавчому комітету Новокаховської міської ради. На адресу адміністрації КП «НК Екосервіс» направлені рекомендації щодо підготовки пляжу. Комісійна перевірка запланована на кінець травня.

В м. Херсоні – 1 річковий пляж

Пляж загального користування «Потьомкінський» («Південний») розташований у Корабельному районі на р. Дніпро, обслуговує МКП «Гарантія». З метою забезпечення належного санітарного стану пляжів і місць масового відпочинку (наявність сміттєзбиральників, туалетів, питних фонтанчиків, роздягалень, душових), 22-23.05.2018 запланована робота комісії, до складу якої ввійде фахівець управління. Також, на ім’я керівника МКП «Гарантія» (пляж «Гідропарк») надіслано лист з рекомендаціями «Щодо підготовки водного об’єкту до початку оздоровчого сезону 2018», контрольний термін виконання до 25.05.2018 року.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ