Підтримати нас

ЦЖР: на лівобережжі Херсонщини російські окупанти не можуть закупити продукти для школярів

Вгору
Автор статті
21 березня 2024 20:53
175
Поширити:
Фото: ЦЖР

Окупаційна директорка школи, яку незаконно відкрили в Костянтинівки Каховського району на Херсонщині, визнала, що вони не можуть закупити продукти для школярів. Також вона сказала, що не може знайти вчителів, які готові з ними співпрацювати.

Про це повідомив Центр журналістських розслідувань.

Вони пишуть, що російські окупанти жаліються, що більшість освітян виїхали з лівобережжя Херсонщини. А десять вчителів, які залишаються на території Костянтинівської та сусідньої Горностаївської громад, не хочуть йти працювати до цієї школи.

Також батьки неохоче віддають на навчання до захопленої школи своїх дітей, йдеться в повідомленні.

Зазначається, що російські окупанти кажуть, що до школи в Костянтинівки їм вдалося набрати 148 дітей з 9 навколишніх сіл. 

Водночас як повідомив ЦЖР представники військової адміністрації, у двох законних українських школах Горностаївської громади дистанційно навчається приблизно 700 дітей.

  • Заклади для мілітаризації молоді перш за все створять в окупованому Криму, адже там діє російська федеральна система підготовки громадян до військової служби. В окупаційної влади також є наміри створити такі ж мережі на території окупованих Херсонської та Запорізької областей.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ