Підтримати нас

На окупованих територіях Кремль створює мережу закладів мілітаризації молоді

Вгору
Автор статті
17 березня 2024 16:46
240
Поширити:
Фото: The New York Times

Заклади для мілітаризації молоді перш за все створять в окупованому Криму, адже там діє російська федеральна система підготовки громадян до військової служби. В окупаційної влади також є наміри створити такі ж мережі на території окупованих Херсонської та Запорізької областей.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

За рішенням Кремля, зональні центри військово-патріотичного виховання і підготовки громадян до військової служби створять у кожному муніципальному окрузі РФ. Особливу увагу приділять молоді.

Саме тому вони активно нарощують діяльність регіональних відділень всеросійського дитячо-юнацького громадського руху “Юнармія”.

“Дані програми форсованими методами впроваджуються на ТОТ України, де окупанти намагаються спершу змінити самоідентифікацію молоді, зробити їх більш прихильними до російського панування, а опісля залучити до лав своїх силових структур та окупаційного війська”, – пише ЦНС.
 Зазначається, що в окупованому Севастополі незаконна влада вже планує створити навчально-методичний центр військово-патріотичного виховання молоді “Авангард”. Такі центри надаватимуть послуги у сфері організації військово-патріотичного виховання молоді й популяризації військової та іншої державної служби.

У Севастополі один із центрів розмістять на території парку “Патріот”. Будівельно-монтажні роботи заплановані на 2025-2027 роки. За розрахунками Кремля, підготовку в центрі щорічно проходитимуть близько 5 тисяч українських дітей з окупованого Криму.

Журналісти розповідають, що такі центи активно взаємодіють з осередками пострадянської мережі ДОСААФ (Добровільне товариство сприяння армії авіації й флоту), де різноманітні курси підготовки проходять старшокласники та студенти.

“Наприклад після проходження автошколи, окрім водійського посвідчення їм присвоюють первинну військово-облікову спеціальність та включають до резерву ЗС РФ”, – йдеться в матеріалі.

У Криму така підготовка проходить у взаємодії із командуванням російського Чорноморського флоту, саме туди першочергово й забиратимуть “новобранців”.

  • З окупованих територій України на участь у російській програмі “ЮНТЕХ” звозять українських підлітків на навчання керування дронами.
  • У школі окупованого села Щасливцеве на Херсонщині російські окупанти створили дитячий загін “Юнармії” імені херсонського колаборанта Кирила Стремоусова.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ