Підтримати нас

Чому жителям Херсонщини складно скористатися держпрограмою "єВідновлення"

27 травня 2024 19:59
344
Поширити:
Обстріл Херсона 15 травня 2024 року
Фото Олександра Корнякова, "Вгору"/обстріл Херсона 15 травня 2024 року

Наразі представникам влади складно отримати Інформацію щодо сум необхідних компенсацій за державною програмою “єВідновлення” в Херсонській, Донецькій, Харківській та Запорізькій областях.

Про це “Дзеркалу тижня” розповів народний депутат, голова підкомітету з питань тимчасово окупованих територій, відновлення та розвитку деокупованих територій України, член парламентської комісії із захисту ВПО Сергій Козир.

За його словами, причина перш за все у території розташування, адже важко зібрати точні дані та зафіксувати збитки в областях, які перебувають під постійними обстрілами армії РФ.

“На найбільш постраждалих територіях я кажу про Херсонщину, Донеччину, Харківщину, Запоріжжя відновити їх та/або виплатити компенсації людям, які втратили житло, зараз практично неможливо. Є потреба у фізичній присутності місцевої комісії там, де необхідно зафіксувати руйнування”, каже Сергій Козир.

Наразі в Уряді шукають вихід, щоб мінімізувати ризики для життя та здоров’я членів комісій в небезпечних населених пунктах під час перевірок.

  • У Херсонській області в межах програми “єВідновлення” подали 5 тисяч 800 заявок на компенсацію пошкодженого житла.
  • Керівниця громадської приймальні Херсонського фонду Милосердя та здоров'я, юристка Олена Старюк пояснила, що право на сертифікат мають громадяни України, чиє житло зруйновано після 24 лютого 2022 року внаслідок військової агресії Російської Федерації та не підлягає відновленню. Це можуть бути квартира, приватний будинок, кімната або інше житло. На нежитлові приміщення, пошкодження побутової техніки, авто програма не розповсюджується.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів