Підтримати нас

Виконувачем обов’язки очільника окупаційного Мінкульту Херсонщини став блогер на псевдо “Бидло”

27 травня 2024 17:59
239
Поширити:
Артем Лагойський
Фото: російські ЗМІ

На посаду виконувача обов’язків міністра культури окупованої Херсонщини призначили керівника незаконного відділення ОГО "Асамблея народів Росії у Херсонській області” Артема Лагойського. Він поєднуватиме роботу на двох посадах.

Про це стало відомо з російських ЗМІ.

За словами Лагойського, він планує активно взаємодіяти з установами культури окупованого Криму, зокрема, з Музеєм "Таврида", Музеєм історії Сімферополя, Музеєм оборони Севастополя та Херсонесом. Від яких окупаційне міністерство культури нібито вже отримувало допомогу.

17 серпня 2023 року СБУ повідомила Артему Лагойському про підозру в колабораціонізмі, тоді він працював незаконним виконувачем обов’язків першого заступника міністра культури Херсонської області. В окупаційному мінкульті Херсонщини він опікувався філармонією, бібліотеками та музеями в Херсоні.

За даними "ІРС-Південь", Артем Лагойський займався стрімінгом онлайн-ігор на ютубі, де був відомий під ніком “Бидло”. Акаунт під назвою “Good Games Быдло” він використовував у своєму ютуб-проєкті й сторінці в російській соцмережі “Вконтакте”. Свою діяльність він припинив у 2018 році, зібравши 350 підписників на ютубі. 

  • 6 лютого 2023 року Артема Лагойського помітили на відео окупаційної влади Генічеська, де фігурували експонати викрадені з Херсонського краєзнавчого музею.

Підтримайте роботу редакції.  Долучайтеся до спільноти "Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів