Підтримати нас

Чи збирається армія РФ наступати на Херсонському напрямку: Плетенчук про ситуацію на позиціях ЗСУ

04 травня 2024 20:13
169
Поширити:
Фото: Генштаб ЗСУ

Військові не спостерігають ознак утворення наступального угрупування на Херсонському напрямку. Наразі вони намагаються витіснити плацдарми на лівобережжі в районі села Кринки та острова Нестрига.

Про це в ефірі Медіаплатформи “Вгору” повідомив  керівник пресцентру Сил оборони Півдня Дмитро Плетенчук.

Він додав, що не спостерігають змін складу армії РФ на лівому березі Дніпра.

Російські військові малими групами намагаються штурмувати позиції ЗСУ на лівобережжі Херсонщини з підтримкою артилерії та авіації. Однак через українські FPV-дрони окупаційні війська не наважуються використовувати техніку під час своїх атак, розповів речник.

Також Плетенчук зазначив, що армія РФ вже намагається штурмувати українські позиції на острові Нестрига.

За його словами, російські військові завдають ударів по правобережжю Херсонщини, для того, щоб продемонструвати свою присутність.

“Їм не сподобалось, що в інфопростір виплила інформація про те, що наші військовослужбовці звільнили острів (ред. Нестрига), тому вони посилили спроби його відбити”, – сказав Дмитро Плетенчук.

  • 4 травня у “сіру зону” потрапила одна з ділянок Кринків поблизу річки Конка (Козачелагерська Конка), яка ще 3 травня була під контролем російських військових.
  • Нещодавно стало відомо, що підрозділам ЗСУ вдалося встановити контроль над островом Нестрига на Херсонському напрямку. У коментарі “Вгору” Плетенчук пояснив, що присутність українських військ на острові має перш за все безпековий характер.
  • 25 квітня аналітики Інституту вивчення війни, посилаючись на геолокаційні кадри, повідомили, що в результаті позиційних боїв українські війська просунулися на півночі села Кринки на лівобережжі Херсонщини.
  • Раніше у звіті, посилаючись на російські джерела, йшлося, що українські військові розширили свій плацдарм у районі села Кринки на Херсонщині на захід на 500 метрів. Це стало можливим завдяки тому, що невідомий російський підрозділ здав свої позиції.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ