Підтримати нас

Через карантин Євросоюз почав масово депортувати українців-нелегалів

Автор статті
07 грудня 2020 15:37
928
Поширити:

Через порушення карантинних обмежень трудових мігрантів з України масово депортують з країн Європейського Союзу.

Відомо, зокрема, що влада Німеччини тільки з липня по вересень вислала з країни близько 300 українців. З огляду на введені в ЄС і Німеччини епідеміологічні обмеження, поки громадяни України не мають права в’їжджати в ФРН в рамках безвізових поїздок з туристичною, приватною або діловою метою.

Однак наші спритні земляки вже придумали, як в’їхати в ФРН, попри карантинні обмеження. Схема проста: дрібні або непублічні польські фірми з працевлаштування наймають громадян України нібито для роботи в Польщі. Потім людям пропонується нелегальне працевлаштування з кращою зарплатою в Німеччині. Найчастіше мова йде про послуги в сфері догляду за людьми і домогосподарством.

Таким українці легально в’їжджають на територію Польщі і, відбувши там карантин, намагаються їхати вже далі - у Німеччину та інші країни ЄС. При цьому вони використовують підроблені трудові договори, румунські та угорські паспорти, в тому числі і фальшиві, чеські візи робітника і так далі.

У свою чергу, поліцейські разом з міграційною службою проводять спецоперації в пошуках порушників. Після виявлення таких громадян депортують в Україну.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ