Підтримати нас

Будуємо Херсонщину разом

27 травня 2016 01:00
2,628
Поширити:

У Херсонській області, за офіційними даними, зареєстровано 11077 вимушених переселенців із Донецької, Луганської областей і Криму. Найбільше їх у Генічеському, Новокаховському, Голопристанському, Каховському та Чаплинському районах області.

Люди, які втекли від жахів війни до Херсонщини, стикаються із безліччю проблем. Це і пошук житла, роботи, переоформлення документів, влаштування дітей. Державні органи та органи місцевого самоврядування, які б мали вирішувати їх проблеми, часто перекладають свої обов’язки на громадські організації та волонтерів. У громадських організацій в глибинці, як правило, немає своїх юристів, інформаційне забезпечення на дуже низькому рівні. Як результат – дуже багато переселенців (особливо літніх) не знають, куди вони можуть звернутися за допомогою.

Аби налагодити взаєморозуміння між місцевими жителями та переселенцями, газета “Вгору”  розпочинає проект “Будуємо Херсонщину разом”  за підтримки Black Sea Trust та німецького Фонду Маршалла. На сторінках газети та на сайті vgoru.org ми розповідатимемо життєві історії людей, яким російська агресія на Сході України та Криму зламала життя. Але вони втекли і вже на новому місці розпочинають життя спочатку.

P.S. Юридичну консультацію переселенці можуть отримати за адресою: Херсон, вул. Фрунзе, 2, оф. 19. Дні прийому: вівторок, четвер з 10.00 до 15.00. Попередній запис за тел. (0552) 49 60 03.

За психологічною допомогою можна звертатись до отця Андрія за адресою: м. Херсон, вул. Перекопська, 3, 050-418-10-01.

Думки авторів публікацій не обов’язково співпадають із точкою зору Black Sea Trust, німецького Фонду Маршалла,чи їх партнерів.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ