Підтримати нас

Армія РФ має проблеми з комплектуванням штурмових груп. Гуменюк про ситуацію на Херсонському напрямку

Вгору
03 лютого 2024 10:47
414
Поширити:

На Херсонському напрямку російська армія має проблеми з комплектуванням штурмових груп. Адже після атак плацдармів ЗСУ назад повертається близько 20% піхотної групи.

Про це в ефірі Медіаплатформи “Вгору” розповіла начальниця Об'єднаного пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк.

“Дуже важко переконати йти фактично на гарантовану загибель”, – додала вона.

Водночас командування РФ продовжує забороняти своїм солдатам використовувати техніку для підтримки штурмів, тому що економлять її, повідомила речниця.
Також вона сказала, що вищезазначені фактори впливають на кількість штурмів на лівобережжі Херсонщини.
Крім того, Наталія Гуменюк зазначила, що ЗСУ намагаються ускладнити логістику російських військових. Наразі російська армія не може швидко забезпечити свої підрозділи. Також на шляхи постачання окупаційних військ впливає те, що Чонгарський та Генічеський мости повністю не функціонують. Зокрема, основну суходільну трасу М17, використовують не тільки російські військові, а й цивільне населення.
Наталія Гуменюк прокоментувала особливий режим на кордоні між окупованими Кримом та Херсонською областю. За її словами, ці заходи спрямовані на те, щоб:

  • виявити своїх дезертирів, адже у військових РФ низький морально-психологічний стан; 
  • продовжити насильницьку паспортизацію і тим самим приховати мобілізацію. Тобто додаткові контрольні пункти – це спосіб перевірити документи, тут же їх обміняти на російські, відповідно включити до мобілізаційного ресурсу Росії.

  • 29 січня Наталія Гуменюк розповідала, що цілі підрозділи відмовляються атакувати позиції ЗСУ на лівобережжі Херсонщини. Раніше в ефірі “Вгору” речниця повідомляла, що на лівобережжі Херсонщини сконцентрувалося понад 70 тисяч військових РФ і декілька сотень їхньої військової техніки. Військовий експерт Євген Дикий розповів, що на лівобережжі Херсонщини ЗСУ розширюють плацдарми. Наразі їх чотири.
    Також речник УДА в ефірі “Вгору” зазначив, що Траса 2206 “Олешки – Нова Каховка” – стала цвинтарем знищеної російської бойової техніки, яку вони періодично намагаються евакуювати. BILD пише, що плацдарм у Кринках на лівобережжі Херсонщини став однією з найбільших пасток для збройних сил РФ за всю війну.   

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів