Підтримати нас

Археологічні знахідки на дні Каховського водосховища

Vgoru
Автор статті
26 червня 2023 15:45
923
Поширити:

Після підриву росіянами Каховської ГЕС, почалося обміління території. На цих місцях знаходять предмети часів Другої світової війни, козаччини, Візантії та навіть палеоліту.

Про це повідомили ВВС Україна зі слів співробітника, який працює в одному з комунальних підприємств Херсонщини.

“Наконечники, кераміка, грецькі амфори різних періодів, предмети часів Візантії – це неповний список того, що Андрій (ім'я змінено на його прохання) та його колеги бачили на території, яка колись була дном Каховського водосховища”, – ідеться в дописі.

Як зазначив працівник із Херсонщини, що разом із колегами фотографують знахідки, роблять геолокації та намагаються передати інформацію професійним археологам.

“Щоправда, скаржиться Андрій, вони не поспішають із допомогою”, – пише ВВС.

Нагадуємо, що Ірландський музей сучасного мистецтва в Дубліні представив на своїй платформі проєкт “Втрачена українська спадщина”. На ній презентували твори кращих українських художників XX-XXI ст., викрадені російськими окупантами з Херсонського художнього музею ім. Олексія Шовкуненка.

Росіяни викрали з Херсонського обласного музею артефактів на сотні мільйонів доларів. Вони розікрали 80% колекції музею під час окупації та вивезли її в тимчасово окупований Крим. 

Також вимушені переселенці з Херсона виловили на одеському пляжі візантійську амфору та передали її до Херсонського обласного краєзнавчого музею.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ