Підтримати нас

“Втрачена українська спадщина” – проєкт ірландського музею сучасного мистецтва

Vgoru
Автор статті
19 червня 2023 10:59
951
Поширити:

Ірландський музей сучасного мистецтва в Дубліні представив на своїй платформі проєкт “Втрачена українська спадщина”. На ній презентували твори кращих українських художників XX-XXI ст., викрадені російськими окупантами з Херсонського художнього музею ім. Олексія Шовкуненка.

Про це повідомляє Херсонський художній музей.

Ініціювала ідею київська художниця Сана Шахмурадова-Танська.

Мисткиня запропонувала IMMA представити відвідувачам їх ресурсу викрадені російськими силами твори з українських музеїв. Сана вирішила сконцентруватися, зокрема, на колекції Херсонського художнього музею.

“Проєкт “Втрачена українська спадщина” презентує лише 32 роботи, викрадені окупантами з колекції Херсонського художнього музею. Реальні мистецькі втрати музею складають понад 11 тисяч творів”, – ідеться в дописі.

Нагадуємо, що росіяни викрали з Херсонського обласного музею артефактів на сотні мільйонів доларів. Вони розікрали 80% колекції музею під час окупації та вивезли її в тимчасово окупований Крим. 

Також вимушені переселенці з Херсона виловили на одеському пляжі візантійську амфору та передали її до Херсонського обласного краєзнавчого музею.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ