Підтримати нас

Вимушені переселенці з Херсона виловили візантійську амфору та передали її музею рідного міста

Vgoru
Автор статті
12 червня 2023 07:19
4,291
Поширити:

Цими днями переселенці з Херсона виловили на одеському пляжі візантійську амфору та передали її до Херсонського обласного краєзнавчого музею.

Про це розповідають у Херсонському обласному краєзнавчому музеї.

Як ідеться в дописі, переселенці з Херсона на одеському пляжі рятували прісноводних черепах. І раптом побачили незвичну посудину, що наближалася до пляжу. Виловивши її з води, Юрій Пословський – історик за фахом – зрозумів, що це візантійська амфора.

Родина вирішила передати візантійську амфору до музею:

Згадавши про пограбований краєзнавчий музей у рідному місті, вони вирішили подарувати артефакт Херсону. Сьогодні амфора перевезена до місця призначення і згодом займе гідне місце в експозиції. Ми щиро вдячні Юрію Пословському і його родині! 

Важка глиняна амфора не потонула завдяки земляній пробці, що утворилася у горловині посудини, розповідають на сторінці музею. 

Нагадаємо, унаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС 6 червня вже завдано непоправної шкоди унікальним культурним пам’яткам та Національному природному парку "Нижньодніпровський". Багато цінних історичних об’єктів – скіфські та козацькі кургани – перебувають у небезпеці.

Також херсонський художній музей ім. О. Шовкуненка показав картини про будівництво Каховської ГЕС, які викрали російські загарбники. Усі ці твори викрадені з колекції музею росіянами на початку листопада 2022 року та незаконно вивезені до анексованого Криму. Найімовірніше місце їхнього перебування — Центральний музей Тавриди в Сімферополі.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ